Sunday, September 18, 2011

Damla - The Most Beautiful Beaded Collar







Look at this eye catching collar. I fell in love with it at first sight. Bold, beaded, jeweled, beautiful! You'll feel like your princess crown is on your shoulders. My cousin Damla is a true artist. I feel like I have to talk about her work more often here. She's been designing jewellery enthusiastically for years now. This is her passion. I have some pieces from her, and love to wear them. But, this was something new, brilliant, seducing, well at least to me, might be man repelling, though ;) At the end, for me, that is the whole idea :)) Oh maaan, I cannot pass without mentioning about her, I love manrepeller, go check it out!

All the stones and glass beads are hand-sewn.

She loves playing and knitting with all kind of beads, stones, metals, chains, you name it. And she just turned to embroidery and created some beautiful canvas work that turned out to be pins, earrings, and even belts.

Hey, I almost forgot to tell you that even Ece Sukan wears one of her bracelets!! Okay, I leave you with the slideshow above. Enjoy! She is about to create a blog and might sell her products online.

***

Bu yaka gözünüzü kamaştırmadı mı? Ben ilk gördüğümde aşık oldum. Cüretkar, taşlı, boncuklu, çok güzel! Taktığınızda prenses tacınızı omuzlarınızda hissedeceksiniz. Ortaya çıkaran kuzenim Damla, gerçek bir sanatçı. Tasarımlarından çok daha fazla bahsetmem gerekiyor burada. Yıllardır şevkle takılar hazırlıyor. Tam bir tutku onun için. Takmaya bayıldığım birkaç parça da bende var. Yalnız, bu diğerlerinden farklı, dahice, baştan çıkarıcıydı, tamam tamam belki benim için, belki erkeklere itici bile gelebilir ;) Ama sonunda benim için tüm amacı bu olabilir :)) Yok yok ondan bahsetmeden geçemeyeceğim, manrepeller tam bana göre, zamanınız varsa okumanızı tavsiye ederim.

Tüm taşlar elle dikilmiş yakanın üzerine.

Damla, taşlar, boncuklar, metal, zincir, aklınıza gelen hertürlü malzeme ile oynamaya, örgü tasarımlar yapmaya bayılıyor. Şimdi de nakışa başlayıp, kanaviçe ile yaka iğneleri, küpeler, hatta kemerler hazırladı.

Az kalsın bilekliklerinden birini Ece Sükan'ın taktığını söylemeden geçecektim!! Artık sizi yukarıdaki slayt gösterisi ile başbaşa bırakıyorum. İyi seyirler! Kendisi de yakında kendi blogunu yazmaya başlayacak. Ve kimbilir tüm takılarını internet üzerinden alabiliriz.









1 comment:

  1. süper bayıldım çok harika bi yazı olmuş pelin aplam damladaki cevheri herkese göster :)))

    ReplyDelete