Saturday, September 24, 2011

Goat Faced Girl



This post is dedicated to my mom. This is my childhood story before bed, which my beautiful mother used to tell us every single night. Goat Faced Girl. My grandpa still calls my mom "Goat Girl (Keçi Kız)". I've never heard this from anybody else, or seen a movie about it. Until I came across with this book on the selves of book fair at my daughter's school last Friday. You, especially my mom and my story session companion, of course my beloved sister :), should have seen my excitement at that very moment."Here! Real, it is real, she didn't make this up, it is reaaaaaaaaaaaaaal!!!". You know what, for my kids this is grandma's story, and mom cannot tell it as well as grandma ;) IT IS HERS!

Besides this, to our surprise, there stayed "A Donkey Reads" adapted from Nasreddin Hodja tales. We've got one for her class, as well.

Happy readings!

***

Bu yazı anneciğime adandı. Çocukluğumda, güzeller güzeli annemin bize bıkmadan, her gece yatmadan önce anlattığı hikaye. Keçi Kız. Dedemin anneme taktığı isim :) Ne başkasından duydum bu hikayeyi ne de filmini izledim. Ta ki, cuma günü kızımın okulundaki kitap fuarında raflarda görene dek. Özellikle annem ve masalı can kulağı ile birlikte dinlediğim canım kardeşim başta olmak üzere, hepiniz görmeliydiniz o anki heyecanımı. "Burda, gerçek, gerçekmiş, annem uydurmamış, gerçekmişşşşşşşşşşşşşşşşşşş". Biliyor musunuz bu miniklerim için anneannelerinin masalı, anneleri anneanneleri gibi anlatamıyormuş ;) ONUN TABI KI!

Bunun üzerine, bir de baktık ki, Nasreddin Hoca da orada olmasın mı? Bir de sınıfına hediye aldık.

Keyifli okumalar!


 




No comments:

Post a Comment