Monday, March 30, 2009

Flamenco


Flamenco, a passionate and seductive art form! You have to have the attitude, technique alone is just not enough. You have to feel it.

Glamorous Melek Yel is my flamenco teacher, great dancer, amazing, so generous woman. She rocks when she dances..

***
Flamenko, tutku dolu, baştan çıkarıcı sanat formu! Duruşu, tavrı hissedemedikten sonra sadece teknik yeterli olmayacaktır. Hissetmektir Flamenco.


Göz alıcı Melek Yel benim flamenko hocam, harika bir dansçı, kendisine hayran eden, aynı zamanda çok cömert bir kadın. Dansı ile etrafını sallar geçer..


Melek Yel - Flamenko Evi


Likewise, it requires confidence to carry Flamenco like touches on you. Huge polka dots, colorful flowers, and ruffles. Having talked about ruffles, I want to mention my tiered dress once again. Flamenco style has been an inspiration to most of the designers for past few years. Not only clothes, shoes also have Flamenco influences.

Love that big shawl (manton) wrapped as a dress.

***
Aynı şekilde Flamenko esintileri taşıyan kıyafetler giyinmek de kendine güven gerektirir. Kocaman puantiyeler, renkli çiçekler ve katlar. Kat deyince daha önceden yazmış olduğum katlı elbisemi anmadan geçemedim. Flamenko tarzı son birkaç yıldır modacılara ilham kaynağı oldu. Sadece kıyafetler değil ayakkabılarda da gösterdi etkisini.

Elbise gibi sarılmış büyük şala bayıldım.


Chanel Spring'09


style.com
SIMOF'09


www.simof.es

Christian Louboutin for Philip Lim Spring'09



NR39 Spring/Summer'09


It was my turn in the parent's activity list, and I showed some Flamenco steps to the kids at Yağmur's school. That was real fun. They actually enjoyed it, danced pretty good.


***
Yağmur'un okulunda ebeveyn aktiviteleri kapsamında çocuklara bazı Flamenko adımları gösterdim. Çok eğlenceli idi. Onlar da çok keyif aldılar ve gayet iyi dansettiler.



3 comments:

  1. Sonunda senin flamenko fotolarını da gördüm... Çok hoş yani attitude 10 üstünden 10 :-)

    Bu arada NR39'a ne zaman gidiyoruz, bayıldım...

    ReplyDelete
  2. tesekkurleeer :) ama henuz degil tabi, daha coook yolum var ;)

    sen gel NR39'a da gidecegiz tabiki..

    ReplyDelete
  3. Bende izlemeyi çok seviyorum :).
    Bu arada bu adımlar eskrime çok benziyor...

    Kolay gelsin ,

    Ozan

    ReplyDelete