Monday, March 16, 2009

The Cut-Out Boots - Last summer. Looking forward to next..


Last summer I met with NR39, amazing shoe designs, a local brand. I could not resist having one after Özlem told me she bought one pair. I will talk about NR39 more in next posts, now I want to express my feelings when I put these particular ones on. Last summer this design was sooo odd that everyone was looking directly to my feet anywhere I went. And that, why I was feeling so unique ;) I cannot wait to wear them again when it gets warmer.

I and Yağmur had a girl's day out, did some shopping together. No need to say, she put them on first :) They had black and grey. Black looked more dressy to me. But still, I spent about an hour to decide which one to get.

You probably think that they do not look comfy, in fact they are. The zipper on the back from heel to ankle makes it so easy to put on.

Maison Martin Margiela had some inspiring designs last spring and this winter as well. The cut out knee high boots is the latest among all in the picture.

***
Geçen yaz NR39 ile tanıştım, harika ayakkabı dizaynları var ve yerli bir marka. Özlem bana bu ayakkabılardan aldığını söylediğinde ben de kendimi engelleyemedim. NR39 ve ayakkabılarından daha sonraki yazılarımda bahsedeceğim, şimdi bu özel olanlardan ve onları giyindiğimdeki hislerimden bahsetmek istiyorum. Geçen yaz bu dizayn o kadar sıradışı idi ki, nereye gitsem herkes direkt olarak ayaklarıma bakıyordu. vee bu da bana kendimi eşsiz hissettiriyordu ;) Havalar ısınır ısınmaz yeniden ayağımda olacaklar.

Yağmur'umla beraber kızkıza alışveriş yapmaya çıkmıştık. Söylemeye gerek yok, ayakkabıyı ilk deneyen o oldu tabiki. Aynı ayakkabının grisi ve siyahı vardı. Siyah daha şık ve gece için gibi göründü bana. Ama yine de yaklaşık bir saat hangisini alsam diye düşündüm.

Büyük ihtimalle siz de rahat görünmediklerini düşünüyorsunuzdur ama aslında gayet rahatlar. Arkadaki topuktan bileğe uzanan fermuar, ayakkabının giyimini de çok kolaylaştırıyor.

Maison Martin Margiela'nın geçen ilkbahar ve bu kış için olan dizaynları da benzer ve birbirinden güzel. Ortadaki dize kadar olan çizme içlerinde en yenisi.




NR39 Cut Out Boots


Maison Martin Margiela Cut out boots

5 comments:

  1. fotoğraf makinesi gözükmemeli pelincim:) TANAKA

    ReplyDelete
  2. Cok sik. Gule gule giy! Cok benzer beyaz ama duz tabanli bir tane de ben aldim gecen sene Urban Outfitters'dan. Severek giyiyorum!

    ReplyDelete
  3. tesekkurler Ilkaycim. dogru o duz tabanlilardan burada Bershka'da da vardi sanirim. onlar da cok sik gorunuyor.

    ReplyDelete
  4. Önemli olan fotograf makınasının arkasındakılerı gorebılmekte:)Cok basarılısın ablacıım sana hayranım:)Buket

    ReplyDelete
  5. ayyyy ne gusel seyler yaziyorsunuz oyle :) ama bundan sonra Tanaka'nin sozune kulak verip makineyi gostermemeye calisacagim ;)

    ReplyDelete