Sunday, April 12, 2009

Orange


Summertime and the livin' is easy..

I love orange since it reminds me summer, orange sunset over blue sea.. I've got so many things in this color, but in this post I want to show only the summery ones.

I've got this beautiful flirty gown for my sister's wedding last year. Love the dominant orange color and different textures like leopard and paisley patterns. The designer is Cengiz Abazoğlu. Until last year he was only making haute couture designs. He recently opened a Prêt-à-porter (ready-to-wear) boutique in Nişantaşı.

***
Yaz güzel yaz, yaşam daha da kolaylaşır yazın :)

Yazı ve deniz üstündeki kızılımsı gün batımını hatırlattığı için turuncu (kavuniçi, portakal rengi, ne çok adı var) en sevdiğim renklerden biri. Bu renkte çok fazla kıyafetim varmış :) ama ben sadece yaza ait olanları koymak istedim.

Uçuşan, çok beğendiğim elbisemi geçen sene kardeşimin düğünü için almıştım. Baskın turuncu rengini, leopar ve şal gibi farklı desenleri birarada bulundurmasını çok seviyorum. Elbise Cengiz Abazoğlu imzalı. Geçtiğimiz seneye kadar sadece kişiye özel tasarım ve dikim yaparken yakın zamanda Nişantaşı'nda hazır giyim butiği açtı.

Cengiz Abazoğlu Dress/Elbise

The shoes and the clutch,

***
Ayakkabılar ve el çantam,

Fornarina Shoes
Derishow pants

Bird, flower, and the butterfly,

***
Kuş, çiçek ve kelebek,


The painting(see the previous painting posting) and the perfume bottle (fell in love with the package at first glance, then loved the fragrance).

***
Resim (burada detaylı bilgi bulabilirsiniz) ve şisesine kokusundan daha önce hayran kaldığım parfüm.

5 comments:

  1. Merhabalar,

    (Ingilizce ve Turkce karisim icin simdiden ozur dilerimmm (-: )

    Adim Neslihan, Ingilterede dogdum buyudum ve universitede 'Fashion Journalism' okuyorum. Son senemdeyim su an ve tezimi hazirliyorum.

    Tezim Vogue dergisi ve online fashion blogsla ilgili. 'Vogue magazine vs. Online fashion blogs: Is the readership of Vogue in decline because of online fashion blogs?'

    Senin blogunu gorunce ne kadar cok sevindigimi inanamazsiniz! Turk oldugunuzu gormek beni cok cok sevindirdi gercekten.

    Hayirli olsun ve cok begendigim iletmek istedim size. Takip etmeye devam edicem ve burada arkadaslarimada soylicem. Tezimde sizin blogdan bahsedersem, mutlaka haber veririm (umarim bi problem olmaz)

    Bu arada sizin sayenizde, Mayista Istanbula gidince mutlaka nr39a gidicem! Super ayakkabilar ve daha once nasil orayi bilmedigim icin kiziyorum kendime!

    Tekrar hayirli olsun, ve bol sans diliyorum

    Neslihan Denizer

    ReplyDelete
  2. Neslihan,
    Blogumu begendigin ve hatta tezinde kullanmak istedigin icin cok mutlu oldum. Tabiki kullanabilirsin, ben de ihtiyacin oldugunda elimden gelen yardimi yapmaya calisirim. Turkiye, Amerika ve Avrupa'da cok iyi bloglari takip ediyorum, bunlarin listesini istersen sana ulastirabilirim.

    Tezinin konusu uzerine dusunecegim. Benim dusuncem azalma olmamasi gerektigi yonunde. Online bilgi edinmek ve dergi, kitap okumak bana gore cok farkli.

    Bu arada GalataModa 6-10 Mayis tarihlerine ertelendi. Eger o tarihlerde Istanbul'da olursan bekleriz Ayse Deniz'in standina.

    Gorusmek uzere, kolay gelsin
    Pelin

    ReplyDelete
  3. Cevap yazdiginiz icin cok tesekur ederim.

    Benimle raportaj gibi birsey yapmak istermisiniz? Tabi bu emaile olabilir anca cunku ben 12 Mayis IStanbulda olcagim, ve tezimi 23.Nisan teslim etmem lazim. Facebookdan ekliyebilirsiniz Neslihan Denizer, Londra networkdan.

    Burada email adreslerimizi paylasmiyalim :-)

    Maalesef benim geldigimde GalataModa bitmis olacak :-(

    Zevkle okuyorum Blogunuzu ve tarzimiz cok benziyor.

    Gorusmek uzere ve tekrar tekrar tesekur ederim

    Neslihan xx

    ReplyDelete
  4. Great compositions of the colour orange. Beautifully bright and majestic!

    ReplyDelete
  5. Great post. Orange is the color of our family. :) I'll send you pictures from the Dutch Queen's Day atthe end of the month.

    ReplyDelete